Миколаївський хлібозавод №1: справжній лідер і надійний роботодавець

Миколаївський хлібозавод № 1 вже 45 років поспіль залишається провідним підприємством у своїй галузі. Він завжди був невід’ємною частиною рідного міста. День народження Миколаєва, яке урочисто відзначатимемо протягом тижня, починаючи з 10 вересня, є по праву визначним святом і для самого заводу. Адже, працюючи за 116-ма спеціальностями, отримали визнання, досягли добробуту тут вже понад 600 мешканців міста і навіть області. Сьогодні свої двері підприємство гостинно відчиняє для нового поповнення працівників, які хочуть продовжувати славні традиції миколаївських пекарів.

Перший серед кращих

У свій час хлібозавод отримав порядковий номер 1 і, мабуть, був тоді єдиним подібним підприємством у місті. Цифра стала досить символічною та знаковою для його подальшої долі. Він був і залишається першим на жорсткому ринку хлібопекарської продукції області, де наразі працюють понад 80 виробників. Це було б неможливо без високого рівня виробництва, сучасного обладнання, яке постійно оновлюється, завдяки чому продукція заводу неодмінно заслуговує на схвальні оцінки фахівців та споживачів.

Увесь виробничий процес і робота високопрофесійного та дружного колективу налаштовані на єдину мету – бездоганну якість продукції, яка вже отримала чимало нагород на всеукраїнських та міжнародних виставках. З 2014 року завод працює за міжнародною системою якості ХАССП, що в перекладі з анлійської означає «аналіз ризиків та критичні точки контролю». Це система управління безпекою харчових продуктів, за якої ретельно контролюються всі етапи харчового ланцюга в будь-якій точці виробничого процесу, а також встановлюється суворий нагляд за зберіганням та реалізацією готової продукції.

Треба зазначити, що на завод надходить сировина тільки натуральна, високої якості та виключно від надійних постачальників, а продукція має сертифікати якості і санітарні висновки. Багато років поспіль хлібозавод працює з випробуваними та надійними партнерами і постачальниками не тільки з Миколаївської області, але й з усієї країни. А такі необхідні інгредієнти, як родзинки, курага та горіхи, які використовують при виготовленні хлібів «Франт», «Карельський», «Елітний», везуть навіть з-за кордону. Отже, і продукція виходить відмінна, що є кінцевою метою складного процесу виготовлення хліба.

На заводі досі існує поняття – «чистий четвер», коли бездоганна чистота наводиться в усіх цехах та підрозділах, буквально вимиваються усі печі, чани, поверхні, де працюють із тістом або готовим хлібом.

Виключені будь-які ризики і під час транспортування свіжих хлібобулочних виробів до місць продажу. Завантаження ведеться на естакадах, закритих від вітру, дощу, пилу та інших зовнішніх впливів, а машини із хлібом, який підвозиться ще теплим, люди впізнають здалеку завдяки яскравим креативним наклейкам із зображенням логотипу підприємства та продукції.

Виробництво і люди

Отже, хлібне виробництво можна порівняти з роботою доб-ре налагодженого годинника: тут усе під контролем, безпечне і надійне! Втім безпека готової продукції гарантується не тільки технологічним, але й медичним контролем. Кваліфікований санітарний лікар спостерігає за станом здоров’я кожного працівника. Раз на півроку проводяться медичні огляди, всі робітники мають санітарні книжки, працюють у спецодязі, який видає підприємство. А чи багато зараз знайдеться підприємств, де так турбувалися б про здоров’я своїх підлеглих, що, зрозуміло, тісно пов’язане з якістю продукції?

Не всюди працюючі зараз можуть розраховувати й на соцпакет, який мають на хлібозаводі: офіційне оформлення, стабільна заробітна плата, премії, оплачувані відпустка та лікарняний. Діє програма безкоштовного медичного страхування для всіх працівників.Вартість обіду в заводській їдальні частково компенсує підприємство. Крім того, кожен працівник отримує в робочу зміну хліб «Горожанин», може купити за прийнятними цінами олію та борошно.

На заводі вміють піклуватися про людей, бо саме вони відіграють провідну роль на будь-якому виробництві, якою б довершеною не була техніка. Дружний та професійний колектив очолює директор Альона Анатоліївна Ракова. Вона – талановитий організатор, який не залишає поза увагою жодну дрібницю виробничого процесу. Під її керівництвом злагоджений колектив справжніх професіоналів долає нові виробничі висоти. На заводі цінують ветеранів, таких як: начальник лабораторії Валентина Миколаївна Церковна, начальник виробництва Світлана Іванівна Трофименко, головний бухгалтер Людмила Миколаївна Остапенко, начальники змін: Валентина Іванівна Ткачук, Надія Сергіївна Нікітченко, Галина Миколаївна Кауба. А молодь та кожен новий працівник, який приходить на завод, відчувають увагу до себе та отримують усіляку підтримку.

Щоб дізнаватися, наскільки успішними є результати праці, менеджери хлібозаводу постійно підтримують зв’язок із споживачами. Розгалужена інформація про підприємство та його продукцію розповсюджується в соціальних мережах «Фейсбук» та «ВКонтакте», там же покупці можуть залишити своє звернення, побажання чи претензію. Споживачі мають змогу звернутися також напряму до офісу підприємства або до лабораторії, телефони яких легко знайти на етикетці будь-якого виробу.

Смак плюс користь

Більш як 60 найменувань хліба та хлібобулочних виробів ТОВ «Миколаївський хлібозавод № 1» неодмінно користуються попитом серед миколаївців та розкуповуються з прилавків магазинів. В асортименті підприємства залишаються традиційні, випробувані часом сорти хліба та, звичайно, з’являються нові: «Хліб дачний», «Хліб запашний», «Плетінка з корицею та родзинками», «Підківка молочна», «Кільце Лакомка», «Плетінка з яблуком», «Ріжок з вишнею».

Працівники підприємства намагаються всіляко йти назустріч своїм покупцям, навіть випереджати їхні запити, підходити до будь-якої справи з вигадкою та завзяттям. Саме такою є благодійна акція: «Купи та допоможи!», яка діє з 1 квітня по 30 вересня в усіх місцях продажу продукції Миколаївського хлібозаводу № 1. Участь у ній автоматично беруть усі мешканці міста, які купують «Хліб запашний» та «Плетінку з корицею», що особливо прийшлася до смаку миколаївцям. Частина коштів, отриманих від реалізації продукції, буде перерахована Миколаївській обласній дитячій лікарні.

А рідне місто до 227-го дня народження, яке святкуємо нинішнього року, отримає від Миколаївського хлібозаводу № 1 свій подарунок. У супермаркетах зі знижками можна купувати вироби з фірмовою назвою – «Хліб миколаївський» та «Витушка миколаївська». А отже, підприємство, яке по праву носить звання «Першого на ниві якості», як завжди, святкує разом із рідним містом!

Тетяна ФІЛІППОВА

Сообщение:

*

НОВОСТИ